У МВС розповіли про соціальну підтримку звільнених з полону військових

У МВС розповіли про соціальну підтримку звільнених з полону військових

Укрінформ
У Міністерстві внутрішніх справ напрацювали внутрішньовідомчий порядок дій по роботі зі звільненими військовополоненими.

Про це на брифінгу повідомила заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко, передає кореспондент Укрінформу.

«Наразі у МВС напрацьований внутрішньовідомчий порядок дій по роботі зі звільненими військовополоненими, він включає весь спектр питань, які ми тримаємо на контролі, починаючи з моменту зустрічі (наших громадян – ред.) з полону. Також мова йде про питання визначення необхідного лікування, протезування, реабілітації», - сказала вона.

За словами Павліченко, йдеться і про окрему роботу з членами родин цих людей, визначення необхідної підтримки і надання допомоги у соціально-побутових питаннях. Ці питання збираються, акумулюються і вирішуються.

Читайте також: У МВС розповіли, яку допомогу надають зараз визволеним із полону захисникам

Одним з них є поновлення втрачених документів, банківських карток, службових посвідчень, посвідчень УБД, посвідчень водія, мобільних телефонів, паспортів як громадянина України, так і для виїзду за кордон. «Щодо декого з наших повернених громадян, можливо, знадобиться реабілітація і за кордоном. Тому всі ці документи поновлюються. Міністром поставлене чітке завдання і надано доручення Державній міграційній службі - у найкоротші терміни відновити всі ці втрачені документи», - сказала Павліченко.

За її даними, у Державній міграційній службі на опрацюванні знаходиться 103 заяви про поновлення цих документів. «На контролі також перебуває питання виплати одноразової грошової допомоги у розмірі 100 тисяч гривень, яка передбачена державою для звільнених з полону у рамках обміну осіб. Наразі збираються всі необхідні документи для такої виплати, окремо працюємо і з сім’ями, з родинами, дружинами, дітьми», - уточнила представниця МВС.

Читайте також: З російського полону в межах 24 обмінів повернули 808 людей

Павліченко додала, що цього року міністерству вдалося направити на відпочинок та реабілітацію дітей правоохоронців.

«Цього року ми зробили табір «Вартові безпеки» на базі медичного реабілітаційного центру у Кремінцях. Теж за підтримки наших партнерів, там діти старшого віку змогли трохи побути поліцейськими, прикордонниками і перед початком навчального року відпочити у такому таборі», - сказала чиновниця.

Як заявила Павліченко, МВС продовжує роботу у цьому напрямку і шукає можливості, щоб діти тих, хто несуть службу у підрозділах системи міністерства, проходили оздоровлення, і навчання.

«Окрім цього, МВС також активно включене у Національну програму психологічного здоров’я і психологічної підтримки населення, яка реалізується під егідою першої леді Олени Зеленської. І там також окремим блоком іде робота з дітьми, чиї батьки беруть участь у бойових діях, отримали поранення або загинули від час захисту Батьківщини», - зазначила Павліченко.

Як повідомлялося, 21 вересня в результаті обміну вдалося повернути із російського полону більше 200 українських захисників, а також 10 іноземців, які воювали на боці ЗСУ. Серед них – громадяни США, Британії, Марокко, Швеції, Хорватії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-