На Закарпатті волонтери закликають задонатити на честь звільнених з полону військових

На Закарпатті волонтери закликають задонатити на честь звільнених з полону військових

Укрінформ
На Закарпатті волонтери запустили челендж: закликають донатити по 215 гривень на честь звільнених з російського полону українських військових.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу розповіла волонтерка Руху підтримки закарпатських військових Алла Хаятова.

"Ще влітку наша волонтерка Наталка Андріканич вигалада #гетьтривогичелендж, під час якого щоразу під час повітряної тривоги скидати на картку волонетрам чи організаціям донати у вигляді 10 гривень. Ідея поширилася регіонами, зараз наші друзі з Києва, Одеси інших областей підтримують цей челендж, і часто скидають не 10 гривень. Ну а сьогодні на честь звільнення з полону наших хлопців та дівчат на Закарпатті усі донатять по 215 гривень", - розповіла Хаятова.

Читайте також: Лубінець: росіяни тримали наших захисників у «одиночках», бо боялися їх

З її слів, ідея челенджу - крапля по краплі створити "річку" підтримки.

"Головне, щоби донатити на армію разом - бо справа не в сумі, а в тому, скільки людей долучиться. Тому заликаємо ділитися скрінами з банківськми повідомленням, поширювати у соцмережах та заохочувати інших донатити також. Я, зокрема, закликаю донатити для Руху підтримки закарпатських військових та на машини для фронту, якими опікується письменник Андрій Любка", - каже Хаятова.

Читайте також: Вирвалися з пекла: як саме Україна повернула 215 полонених

Вона також розповіла, що ці челенджі дуже добре працюють, і волонтерам вдається закривати запити від військових підрозділів.

"Наприклад, нещодавно ми робили тематичний челендж по 70 гривень донату на честь Королеви, яка правила саме стільки літ, для авто в ЗСУ "Єлизавета ІІ". Це спільна ініціатива кількох волонтерських організацій.

Читайте також: Частина звільнених з полону захисників перебуває у чернігівських лікарнях – глава МВС

Також волонтерка розповіла про інший тематичний збір - кавунчелендж.

"Він був дуже успішний дуже. Коли наші військові розпочали контрнаступ, ми запропонували людям в тилу поділитися "скибкою херсонського кавуна", вартістю у 20 гривень. Було цільово: бензопилка, яку попросили хлопці з 128-ї для облаштування позицій. Емоції, радість, щирість... і зрештою челендж дозволив придбати не одну бензопилку для військових", - каже Хаятова.

Читайте також: Багато звільнених з полону українських військових зазнали жорстоких тортур – ГУР

Як повідомляв Укрінформ, учора 21 вересня з російського полону Україна повернула 215 українських захисників і захисниць. Серед них захисники «Азовсталі» - командир полку «Азов» Денис Прокопенко («Редіс»), його заступник Святослав Паламар («Калина»), командир 36-ї бригади морської піхоти Сергій Волинський («Волина»), старший сержант 36-ї бригади Михайло Діанов (відомий по фото з пораненою рукою), пресофіцер «Азову» Дмитро Козацький («Орест»), голова патрульної поліції Маріуполя Михайло Вершинін, медик Катерина Поліщук («Пташка») та інші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-