Багато звільнених з полону українських військових зазнали жорстоких тортур – ГУР

Багато звільнених з полону українських військових зазнали жорстоких тортур – ГУР

Укрінформ
До багатьох звільнених в результаті обміну 21 вересня українських захисників росіяни застосовували жорстокі тортури.

Про це на брифінгу сказав керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов, передає кореспондент Укрінформу.

“Всі знаходяться в різному стані, це правда. Є особи, які у фізичному більш-менш нормальному стані, за винятком хронічного недоїдання, пов'язаного з поганими умовами утримання. Є особи, до яких застосовувалися дуже жорстокі тортури. І, на жаль, відсоток таких осіб серед тих, кого ми повернули, досить великий”, - сказав Буданов.

Він зазначив, що полонених не ділили за якимись категоріями, пояснити різний стан можна тим, що їх утримували не так, як передбачалося спочатку, в одному місці, в Оленівці, а в різних місцях як на окупованих територіях України, так і на території росії.

Читайте також: Частина звільнених з полону захисників перебуває у чернігівських лікарнях – глава МВС

Як повідомлялося, 21 вересня в результаті обміну вдалося повернути з російського полону понад 200 українських захисників, у тому числі 124 офіцери, а також 10 іноземців. російській стороні повернули підозрюваного у державній зраді Віктора Медведчука та ще 55 військових рф.

Серед визволених - 188 захисників "Азовсталі", серед яких 108 «азовців», нацгвардійці, морпіхи, прикордонники, поліцейські, тероборонівці, працівники СБУ. Із полону рф звільнено п'ятьох командирів командирів «Азова», які перебуватимуть у безпечних умовах у Туреччині.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-