У проєкт бюджету-2023 заклали програми підтримки переселенців, вони діятимуть — Шмигаль

У проєкт бюджету-2023 заклали програми підтримки переселенців, вони діятимуть — Шмигаль

Укрінформ
Кабінет Міністрів заклав у проєкт державного бюджету на наступний рік фінансування низки програм з підтримки внутрішньо переміщених осіб, тому вони будуть втілюватися у життя.

Про це Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль сказав, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу на пресконференції в Києві.

“Всі ці програми будуть діяти. В цьому році вони працюють і в наступному будуть, із збільшенням суми на “Прихисток”, - сказав Шмигаль.

За його словами, із жовтня власники житла, які розмістили у себе ВПО, отримуватимуть 900 гривень замість 450 гривень за кожну таку людину на місяць. Це відбуватиметься у рамках програми "Прихисток", яка передбачає надання державної компенсації за житлово-комунальні послуги тим, хто безкоштовно прихистив внутрішньо переміщених осіб із ТОТ чи зон бойових дій.

Читайте також: Верещук обговорила з очільником МОМ допомогу переселенцям напередодні зими

“Ми заклали кошти на її продовження. Програма буде діяти увесь наступний рік... Це великі кошти. Це сотні мільйонів гривень. Вони закладені у бюджет, і ми будемо продовжувати цю програму”, - запевнив глава уряду.

Прем'єр запевнив у тому, що держава також продовжить виплачувати кожному переселенцю в Україні щомісячну мінімальну допомогу в розмірі 2 тис. гривень, при цьому виплата на кожну дитину становитиме 3 тис. гривень.

“Є можливість. Держава відшкодовує 6,5 тисячі гривень роботодавцям, які оформлюють на роботу внутрішньо переміщену особу”, - додав Шмигаль, зазначивши, що йдеться про програму компенсації витрат на оплату праці ВПО, яка передбачає надання роботодавцям виплати у розмірі 6,5 тис. грн за кожного працевлаштованого вимушеного переселенця.

З 24 лютого в Україні триває повномасштабна російська воєнна агресія. Декілька мільйонів українців змушені були покинути свої домівки, рятуючись від війни.

2 серпня Кабінет Міністрів ухвалив рішення про обов'язкову евакуацію населення з Донецької області. Вона пов’язана з ризиком того, що через інтенсивні ворожі обстріли Україна не зможе забезпечити населення теплом у зимовий період, а тому є ризик для життя людей.

Віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук прогнозує, що обов'язкову евакуацію, яка зараз відбувається з Донецької області, можуть поширити і на інші області, що постраждали від бойових дій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-