Депутати хочуть збільшити штрафи за порушення правил дорожнього руху

Депутати хочуть збільшити штрафи за порушення правил дорожнього руху

Укрінформ
Народні депутати України пропонують підвищити штрафи за перевищення швидкості на дорогах. Підготовано відповідний законопроєкт.

Про це повідомляється у Телеграмі ВР, передає Укрінформ.

«В українському парламенті знову заговорили про посилення покарання за порушення правил дорожнього руху. Вже підготовлено проєкт закону, який передбачає збільшення штрафів за перевищення швидкості в Україні», - йдеться у повідомленні.

Законопроєкт пропонує посилити відповідальність за суттєве перевищення дозволеної швидкості, а також за створення аварійної ситуації.

Суми штрафів пропонують збільшити у рази: перевищення дозволеної швидкості на 80 км/год та більше — 3400 гривень;

Читайте також: В Україні хочуть прибрати рекламні щити вздовж доріг

Перевищення дозволеної швидкості на 110 км/год та більше — 4250 гривень; перевищення дозволеної швидкості на 50 км/год, що спричинило аварійну ситуацію — 5100 гривень.

Тим часом штрафи, що діють зараз, пропонують залишити, додається в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, у липні перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький заявив, що від початку року в Україні дорожньо-транспортних пригод із загиблими і травмованими сталося на 34% менше, ніж за аналогічний період минулого року.

Білошицький пояснив це багатьма факторами, включно зі зменшенням на дорогах країни кількості транспортних засобів та, відповідно, інтенсивності дорожнього руху.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-