Зеленський підписав закон про обов’язкові бомбосховища у кожній новобудові

Зеленський підписав закон про обов’язкові бомбосховища у кожній новобудові

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський підписав закон про обов’язкову наявність бомбосховища у кожній новобудові.

Про це йдеться у відповідному документі, опублікованому на сайті Верховної Ради України, передає Укрінформ.

Згідно з положеннями законопроєкту №7398, передбачається термінове розгортання в Україні мережі бомбосховищ, зокрема й у всіх новобудовах. Містобудівна документація повинна включати інформацію про інженерно-технічні заходи цивільного захисту. В іншому випадку вона не підлягає затвердженню.

Читайте також: Вуличні укриття-бомбосховища, які нам потрібні

Також в законі чітко прописане положення, що орган державного архітектурно-будівельного контролю може відмовити у видачі сертифіката про готовність будівлі до експлуатації, якщо забудовник належним чином не виконає необхідні умови з обладнання бомбосховища.

Крім основних заходів безпеки, питання про які постало гостріше, ніж будь-коли через війну проти Росії, в законопроєкті №7398 містяться положення про обов’язкову наявність інженерно-технічних засобів для евакуації маломобільних громадян у будівлях, де постійно проживають більш як 50 людей та в спорудах, де тимчасово можуть розміщуватися понад 100 осіб.

Читайте також: Нові споруди обов'язково будуватимуть з бомбосховищами - Рада ухвалила закон

Також закон спрощує процедуру передачі земельної ділянки для розміщення об’єктів цивільного захисту та визначає, як потрібно утримувати в належному стані об’єкт укриття. 

Як повідомлялося, законопроєкт про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення вимог цивільного захисту під час планування та забудови територій був зареєстрований у парламенті 22 травня.

Читайте також: Місцева влада має забезпечувати наявність і контроль за станом укриттів для населення – ОП

Його розроблено з метою вжиття додаткових заходів у сфері будівельної діяльності, пов’язаних із захистом населення від вибухів, вибухових хвиль, ураження небезпечними хімічними, радіоактивними та біологічно небезпечними речовинами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-