До кінця 2022 року планується створити 25 модульних містечок

До кінця 2022 року планується створити 25 модульних містечок

Укрінформ
До кінця цього року планується створити 25 модульних містечок для проживання українців, які втратили житло через російську агресію.

Про це заявив міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов в ефірі національного телемарафону, передає кореспондент Укрінформу.

"Таких об'єктів у нас уже дев'ять. Ми зараз працюємо ще над 15-ма об'єктами в деокупованих областях і не тільки. Мінімум 25 таких комплексів ми маємо до нового року створити", - сказав Чернишов.

Він наголосив, що мешканці модульних містечок не сплачують за проживання та комунальні послуги - ці витрати беруть на себе міські ради. Першочергово у такі об'єкти заселяють українців, житло яких внаслідок війни непридатне для проживання.

Читайте також: Вже є угоди про встановлення модульних будинків для 15 тисяч сімей – Шмигаль

За словами Чернишова, тимчасове житло розраховане на рік проживання й на експлуатацію в опалювальний сезон. При цьому уряд взяв курс на відновлення пошкодженого житла - міністр анонсував презентацію відповідного законопроєкту найближчим часом.

Читайте також: У Львові звели тимчасове житло для вагітних переселенок

Як повідомлялося, у Верховній Раді планують ухвалити закон про компенсацію за зруйноване житло у серпні або на початку вересня. За попередніми даними, в Україні зруйновано або пошкоджено понад 116 тис. житлових будинків, в яких мешкало близько 3,5 млн громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-