Виїзд за кордон знятих з військового обліку: остаточне рішення буде прийматися у пункті пропуску

Виїзд за кордон знятих з військового обліку: остаточне рішення буде прийматися у пункті пропуску

Укрінформ
Державна прикордонна служба України випускатиме за кордон знятих з військового обліку чоловіків після вивчення всіх необхідних документів.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сторінці Держприкордонслужби у Фейсбуці.

«Остаточне рішення буде прийматися в пункті пропуску представниками Державної прикордонної служби України за результатами вивчення всіх документів та з’ясування усіх обставин та фактів», - зазначили у ДПСУ.

Відповідно до Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», виїзд дозволений чоловікам, якщо вони у встановленому порядку оформили інвалідність або зняті з військового обліку на підставі рішення ВЛК про непридатність до військової служби із виключенням з військового обліку.

Читайте також: Виїзд за кордон багатодітних батьків, артистів та студентів – у РНБО спростували фейки

«Чоловіки, які мають документи з територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) з відміткою/записом «знятий з військового обліку» – ця відмітка/запис не підтверджує ані інвалідність, ані непридатність до військової служби у воєнний час за станом здоров’я», – додали у ДПСУ, уточнивши, що придатні до служби у воєнний час не можуть перетинати кордон.

Читайте також: У Раді пропонують обмежити виїзд за кордон тим, хто має доступ до держтаємниці

Як повідомляв Укрінформ, від дня запровадження воєнного стану за спробу незаконного перетину кордону працівники Держприкордонслужби затримали близько 6,4 тис. військовозобов’язаних чоловіків.

Фото: ДПСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-