В Україну повернули ще трьох дітей, вивезених російськими загарбниками

В Україну повернули ще трьох дітей, вивезених російськими загарбниками

Фото
Укрінформ
В Україну за участі Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій вдалося повернути ще трьох дітей, вивезених російськими загарбниками.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт Мінреінтеграції.

«Додому прибула сім’я Бобро: мама й троє дітей, які потрапили у пастку під виглядом «евакуації» до рф. Таким чином, на сьогодні вже 50 українських дітей вдалося повернути з рф», - зазначили у відомстві.

За інформацією міністерства, харків’янка Любов Бобро, рятуючись від щоденних ворожих обстрілів, намагалась евакуюватися з дітьми через російський Бєлгород. Але росіяни їх так само, як і багато інших українських сімей, ошукали. Зібрали і вивезли у важкодоступну російську глибинку.

«Нас доправили на межу Зауралля та Західного Сибіру – у місто Курган. Шансів вирватись майже не було. Тоді моя старша донька, яка залишилась в Україні, забила на сполох, звернувшись до Мінреінтеграції», - розповіла Бобро.

Процес повернення був дуже непростим. Його на особистому контролі тримала віцепрем’єр-міністр України Ірина Верещук.

Читайте також: Унаслідок війни зникли 211 дітей — поліція

Як повідомлялося, у разі, коли людина втратила зв'язок із близькими, яких загарбники депортували до рф, треба зателефонувати на цілодобову гарячу лінію Мінреінтеграції: 15-48.

російська федерація 24 лютого розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, викрадають, катують, вбивають та примусово вивозять на свою територію мирне населення.

Сили оборони України чинять запеклий опір російським загарбникам.

Фото: Мінреінтеграції

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-