Данілов: Наявність паспорта іншої держави – це не «розстрільна» стаття

Данілов: Наявність паспорта іншої держави – це не «розстрільна» стаття

Укрінформ
Якщо громадянин України має паспорт іншої держави - про це треба казати, це не «розстрільна» стаття.

Як передає Укрінформ, так відреагував секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі всеукраїнського телемарафону на запитання щодо позбавлення українського громадянства деяких осіб.

«Якщо у когось є другий паспорт, якщо ти займаєшся політикою, громадською діяльністю - ти просто маєш про це сказати. Суспільство це має знати, і це не треба приховувати – це не розстрільна стаття, за це не дають 15 років. Але грати з державою у «кошки-мышки» не припустимо. В сучасному світі нічого приховати не можна.. крапка», - сказав він.

Данілов утримався від коментарів щодо громадянства тих людей, які фігурують у списках. Однак зауважив, що питання подвійного громадянства неодноразово розглядали, у тому числі й на засіданні РНБО: «І у нас чітко було розуміння: якщо людина займається політикою, займається публічними справами, - суспільство має знати, чи є в нього громадянство тої чи іншої країни». За словами Данілова, якби не було війни, то всі публічні люди мали би заповнити декларацію, де є графа щодо наявності другого паспорту.

Читайте також: Олігархом в Україні можуть визнати й іноземця - Данілов

Як повідомялось, ЗМІ опублікували скан нібито Указу Президента про позбавлення громадянства Корбана, Коломойського, Рабіновича та ще ряду політиків. Утім, офіційно ця інформація не підтверджувалася.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-