Рада тимчасово заборонила стягнення комунальних боргів - кого стосується новий закон

Рада тимчасово заборонила стягнення комунальних боргів - кого стосується новий закон

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила закон, яким забороняється на період дії воєнного стану примусове стягнення з фізичної особи заборгованості за житлово-комунальні послуги.

Як повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Телеграмі, закон був прийнятий в цілому 312 голосами, передає Укрінформ.

«Рада заборонила (№7531 ) на період дії воєнного стану примусове виконання рішень про стягнення з фізичної особи заборгованості за житлово-комунальні послуги. Закон прийнято в цілому – 312», — йдеться в повідомленні.

Читайте також: Мораторій на підвищення тарифів: Рада відправила законопроєкт на доопрацювання

Зокрема, документом вносяться зміни до пункту 10-2 розділу ХІІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про виконавче провадження», які передбачають, що тимчасово, на період дії воєнного стану на території України забороняється примусове виконання рішень про стягнення з фізичної особи заборгованості за житлово-комунальні послуги.

Як зазначає Железняк, норма закону розповсюджується на послуги в територіальних громадах, розташованих у районах проведення воєнних (бойових) дій, або які перебувають чи перебували у тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні) відповідно до переліку, затвердженого наказом Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, або якщо стягнення за житлово-комунальні послуги здійснюється щодо нерухомого майна, яке є місцем постійного проживання такої фізичної особи і було знищено або пошкоджено внаслідок воєнних (бойових) дій.

Читайте також: Харків'ян звільнили від оплати за комуналку на час війни - Терехов

Як повідомлялось, протягом липня Ощадбанк перерахує на рахунки 325 тисяч людей, які отримують пільги на житлово-комунальні послуги, залишки коштів таких пільг, які не були використані протягом опалювального сезону 2021-2022 років. Про таке перерахування банк поінформує людей смс-повідомленнями або інформаційними повідомленнями через електронні засоби зв’язку (за наявності у банку інформації про номер мобільного телефона пільговика).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-