Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Про канали Ахметова. Треба ж сказати й усю правду до кінця

Про канали Ахметова. Треба ж сказати й усю правду до кінця

Укрінформ
Сьогодні мушу таки дещо додатково пояснити про відключення каналів компаній пана Ахметова.
Вони вчора зникли з екранів.
Як відомо - власник закрив свій медіабізнес із багатозначним формулюванням «передаю державі», що викликало багато різночитань. Дехто підхопив це і транслює - «держава прибирає до рук ітд»
Далі - більше. Сьогодні вранці всі користувачі Оll.tv та Extra.tv отримали повідомлення про те, що через ДИСКРИМІНАЦІЙНИЙ закон про деолігархізацію вони тепер не матимуть цього сервісу - телевізори погаснуть, якщо простіше.
Згодом подумали та подекуди виправили «дискримінацію» на «вимушене відключення через закон». Що дорівнює одне й те ж: закон про олігархів є вбивцею медіа. Дуже дотепно. І дуже євроінтеграційно.
При цьому всі медіа також дружно оплакали вихід працівників холдингу на вулицю - не сказавши жодного слова про справжні причини такого справді першого величезного прецеденту, як закриття медіаімперії.
Дійсно деяким журналістам-редакторам та іншим медійникам варто подякувати за роботу - я теж це зробила, коли голосували на засіданні заяви холдингу про скасування ліцензій.
Але.
Треба ж сказати й усю правду до кінця?
Про те, що холдинг закривається тому, що власнику він і непотрібен зараз.
Він шкодує грошей, щоби даремно підтримувати свої медіа, які сьогодні працюють на державу в інформаційній війні, в єдиному марафоні - а взагалі завжди були засобом підтримки його основного бізнесу та політичного впливу. Як це є фактично є й в усіх власників медіа.
Бізнес пана Ахметова зараз відчутно розбитий агресором на Донеччині… В парламенті підтримувати власний інтерес йому сенсу поки немає. Питання бізнесмена до себе - навіщо тоді?
Відповідь прагматична. Закрити. Та й мінус одна ознака олігарха.
Які претензії?

По дорозі - а, може, й з перспективою- скрізь заяви, що це держава змусила, дискримінувала медіа …

Журналісти, прощаючись довго й сентиментально, всі дякували власнику. Не згадавши жодним словом про редакційну політику в інтересах власника, про працю у фактично пропагандистській компаніі на користь бізнесу та інтересів інвестора мільярдів…
Що би хотілося до всього цього додати:
Глядач мав би знати всю правду.
Зокрема й те, що нічого державі не передано в її «лапи»
Звільнені частоти зараз вільні й після Перемоги будуть виставлені на конкурс.
Глядач, що втратив сервіс, буде шукати інших - і, певне, знайде.
Ми маємо вдосконалювати закони.
Ми також будемо ухвалювати Закон про медіа, який, до речі, сильно торпедувався й каналами Ахметова, - і надалі інформаційний простір матиме більше правил, прозорості, захисту й незалежності журналістів, свободи від надмірного впливу інтересів власників…
Ми також дбаємо про те, щоби всі отримували інформацію в час війни - якісну, перевірену, точну, позбавлену маніпуляцій.
* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-