На Закарпатті бобри створили угіддя на висоті майже 900 метрів над рівнем моря

На Закарпатті бобри створили угіддя на висоті майже 900 метрів над рівнем моря

Фото
Укрінформ
На Закарпатті працівники Ужанського нацпарку знайшли угіддя бобрів на висоті майже 900 м над рівнем моря - майже на самому кордоні із Польщею.

Про це повідомив у Фейсбуці Ужанський національний парк, передає Укрінформ.

"Наполегливі бобри створили ось таке неймовірне водно-болотне угіддя на Ужоцькому перевалі на висоті майже 900 м над рівнем моря, на самому кордоні з Польщею на суміжній території з сусіднім Надсянським регіональним ландшафтним парком", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Заповідник «Асканія-Нова» виживає завдяки благодійним внескам

За словами науковців, долина гірського Сяну розділена державним кордоном і поділена між Закарпаттям і Львівщиною, стала надійним прихистком для бобрів, які дуже швидко обжили ці місця і навіть почали розселятись вниз по руслу річки Уж і його приток.

"Наш ось вже більш як десятирічний моніторинг цього унікального поселення гірської популяції бобра європейського показав, що завдяки їхнім інженерним здібностям і працьовитості збільшується не тільки його площа, а й різноманіття рослинного і тваринного світу", - наголошують в нацпарку.

Читайте також: Природно-заповідний фонд має становити 30% від території Українидепутатка

Ці місця стають важливою життєвою територією для багатьох видів тварин, земноводних, плазунів, риб, а також безхребетних, існування яких пов'язане з водно-болотними біотопами. Поселення бобрів також сприяє розмноженню водяних рослин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-