Авіаудар по Вінниці: до Німеччини евакуювали важкопораненого хлопчика

Авіаудар по Вінниці: до Німеччини евакуювали важкопораненого хлопчика

Фото
Укрінформ
Семирічний Роман Олексів, мама якого загинула внаслідок ракетного удару по Вінниці 14 липня, у важкому стані: 45% тіла вкрили зовнішні опіки, ще 35% - внутрішні, тому дитину евакуювали до Німеччини.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила пресслужба Першого медоб’єднання Львова.

«Хлопчик зараз перебуває у дуже важкому стані. Близько 45% тіла дитини вкрили зовнішні опіки, ще 35% - внутрішні. Вони настільки глибокі, що місцями навіть досягають кісток. Обгоріло обличчя, верхні та нижні кінцівки, дихальні шляхи. До того ж у Роми закритий перелом лівої руки та кілька уламків від снаряду у черепі. Маленького пацієнта транспортували до Львова. Зараз дитина евакуйована до Німеччини. На Ромчика чекає ще ряд втручань, у тому числі пересадка шкіри та пластичні операції», - повідомили в лікарні.

До Німеччини евакуювали хлопчика, який постраждав внаслідок ракетного удару по Вінниці / Фото: пресслужба Першого ТМО Львова

У медзакладі уточнили, що Ромі Олексіву 7 років, він зі Львова. 14 липня хлопчик разом з мамою поїхав навідати бабусю з дідусем у Вінницю, а батько залишився у Львові. Біля 11 години дня зв’язок із ними зник. Вся країна дізналася - по Вінниці завдано ракетного удару.

«Рому батько знайшов у Вінницькій обласній лікарні і тільки три дні тому за результатами ДНК-експертизи дізнався про смерть 29-річної дружини Галини», - повідомили у лікарні.

Читайте також: Кількість загиблих унаслідок удару рф по Вінниці зросла до 26

При цьому додали, що нині Першому ТМО Львова доводиться приймати дуже важчих пацієнтів. За близько п’ять місяців війни спеціалісти уже надали допомогу 5 тисячам постраждалих із найскладнішими воєнними травмами. Серед них багато дітей із мінно-вибуховими, осколковими пораненнями, ампутованими кінцівками та важкими опіками.

Як повідомляв Укрінформ, унаслідок ракетного удару по Вінниці загинула дружина декана Львівської музичної академії Ярослава Олексіва – Галина, 7-річний син перебуває у реанімації, за його життя борються лікарі.

16 липня у Вінниці рятувальники завершили розбирати завали після ракетного обстрілу росії.

Нагадаємо, 14 липня війська рф з акваторії Чорного моря завдали удару по центру Вінниці трьома ракетами «Калібр». Внаслідок атаки загинули десятки людей, у тому числі діти. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-