ДБР розслідує майже 600 справ щодо держзради та колабораціонізму

ДБР розслідує майже 600 справ щодо держзради та колабораціонізму

Укрінформ
Державне бюро розслідувань (ДБР) наразі розслідує майже 600 кримінальних проваджень щодо державної зради та колабораціонізму.

Про це в ефірі всеукраїнського телемарафону поінформувала радниця з комунікацій Державного бюро розслідувань Тетяна Сапьян, передає кореспондент Укрінформу.

«З початку активних бойових дій, з 24 лютого, ДБР розслідує загалом по колабораціонізму і держзраді майже 600 кримінальних проваджень. Із них понад 440 - це держзрада, 140 – це колабораціонізм», - сказала радниця з комунікацій ДБР.

Читайте також: Директора однієї з київських шкіл судитимуть за держзраду

Відповідаючи на питання щодо тих осіб, які втекли за кордон, у тому числі і щодо проросійського блогера Анатолія Шарія, вона зазначила, що процеси, які здійснюють щодо них українські правоохоронці – дуже непрості та складні, відзначивши, що наразі не варто вимагати швидких результатів.

«Будь-який резонанс, або сумніви у тому, що наші правоохоронні структури, наприклад, недостатньо працюють, або недостатньо докладають зусиль, або не розуміють самих процесів – вони шкодять. Тут, мені здається, поки не буде остаточного рішення і офіційного оголошення результату, не потрібно ставити коней поперед воза», - уточнила Сапьян.

За її словами, у цьому напрямку проводиться дуже велика робота і працюють найкращі спеціалісти. «Коли будуть уже результати – тоді будемо їх обговорювати», - поінформувала вона.

Читайте також: У захопленому Куп’янську освітяни-колаборанти намагаються організувати навчання за роспрограмою

Також вона заявила, що на місці зрадників, зокрема, тих, хто втік, або перебуває на тимчасово непідконтрольних Києву територіях, не сильно розраховувала б на те, що їх «пронесе», бо Україна поверне контроль над усіма територіями, і тоді цим особам навряд чи вдасться сховатися від правосуддя.

Як повідомлялося, 23 червня у ДБР поінформували, що відкрили 530 проваджень про держзраду та колабораціонізм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-