За сприяння ЮНІСЕФ українців навчать правил мінної безпеки

За сприяння ЮНІСЕФ українців навчать правил мінної безпеки

Укрінформ
Фахівці Державної служби з надзвичайних ситуацій обговорили із командою Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні спільну роботу щодо інформування та навчання громадян правил мінної безпеки.

Як передає Укрінформ, про це ДСНС повідомляє у Фейсбуці.

«На сьогодні ДСНС і ЮНІСЕФ проводять спільну кампанію та розробляють продукти, що допомагають людям, особливо молодшому поколінню, розуміти всю небезпеку від вибухонебезпечних предметів, навчитись їх розпізнавати та правильно діяти», - ідеться у повідомленні.

Зазначається, що така робота проводиться у медіа, соціальних мережах, на об’єктах зовнішньої реклами та безпосередньо з дітьми під час спільних акцій.

Директор Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС Олександр Чекригін подякував ЮНІСЕФ за допомогу та продуктивну діяльність.

Читайте також: Для первинного розмінування територій України потрібен один рік

«Результатом такої роботи має стати зменшення випадків травмування людей від боєприпасів та попередження інших надзвичайних ситуацій. Через дітей ми маємо навчити і дорослих правил безпеки», - заявив він.

Своєю чергою керівник проєктів із поведінкових змін ЮНІСЕФ Тетяна Казанжи презентувала нові ідеї щодо подальшої спільної роботи. Зокрема це проведення рятувальниками занять із дітьми у «Спільно Дитячих точках», таборах, де фахівці Служби порятунку можуть безпосередньо навчати молодь правил безпеки та відповідати на запитання.

Читайте також: Розмінування території: у Міноборони кажуть, що треба обстежити 160 тисяч квадратних кілометрів

Як повідомляв Укрінформ, станом на 21 червня піротехнічні підрозділи ДСНС виявили і знешкодили майже 140 тисяч вибухонебезпечних предметів, серед яких 1994 авіаційні бомби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-