Піротехніки ДСНС від початку війни знешкодили майже дві тисячі авіабомб

Піротехніки ДСНС від початку війни знешкодили майже дві тисячі авіабомб

Укрінформ
Від початку повномасштабної війни піротехнічні підрозділи ДСНС виявили та знешкодили майже 140 тисяч вибухонебезпечних предметів, серед яких 1994 авіаційні бомби.

Про це на брифінгу в Укрінформі повідомила речниця Міністерства внутрішніх справ Альона Матвєєва.

“Від початку повномасштабного вторгнення росії 24 лютого і до сьогодні піротехнічними підрозділами ДСНС було здійснено 16 824 залучення до розмінування, обстежено 61 464 гектари території. Всього виявлено, вилучено та знешкоджено 139 629 вибухонебезпечних предметів, у тому числі 1994 авіаційні бомби”, - сказала Матвєєва.

Вона зазначила, що з початком літнього сезону піротехніки активно працюють на озерах та річках, але в більшості водойм у Київській, Харківській, Чернігівській, Сумській областях купатися небезпечно через імовірну наявність вибухових пристроїв.

Читайте також: Харківщина лідирує в розмінуванні територій - Монастирський

“Ми розуміємо, що літо, хочеться відпочивати, але життя важливіше. МВС закликає: якщо територія не обстежена піротехнічними підрозділами, то не треба ходити до лісів та водойм. Зараз у лісах і біля водойм наставлено багато табличок з попередженням, що там можуть бути міни. Звертайте, будь ласка, увагу на це і бережіть себе”, - сказала речниця МВС.

Також вона нагадала про кримінальну відповідальність за незаконне зберігання вибухових матеріалів та зброї, у тому числі трофейної.

Читайте також: Підтримку Україні у розмінуванні надають 30 країн

Як повідомлялося, після завершення всіх бойових дій в Україні для первинного розмінування 270 тисяч квадратних кілометрів території потрібен один рік.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-