російські наративи вже «не заходять» на критичну європейську аудиторію - експерт

російські наративи вже «не заходять» на критичну європейську аудиторію - експерт

Укрінформ
росія втратила свій потенціал у релігійному, культурному і медійному полі, не може запропонувати бачення майбутнього, тому програє в інформаційній війні.

Про це в Медіацентрі Україна — Укрінформ сказав експерт зі стратегічних комунікацій Віктор Трегубов під час обговорення теми «російська пропаганда як інструмент геноциду українського народу. Методи виявлення та викриття».

російська пропаганда як інструмент геноциду українського народу / Фото: Володимир Тарасов, Укрінформ

«В росії пропагандою займаються не тільки військові і спецслужби, а усі. Це тоталітарне суспільство, і все, що тільки можна, використовується для російської державної машини. російські журналісти часто є офіцерами спецслужб, погони мають симоньян, коц, стешев. Але і ті, хто без погонів, всі вони працюють у єдиній системі і є виробниками пропаганди», - сказав Трегубов.

Разом із тим він зазначив, що якість російської пропаганди у світі дуже знизилася. росіяни перекинулися на країни третього світу – Африку, Індію. Причина у тому, що російські наративи вже не заходять на критичну європейську аудиторію.

Читайте також: До відповідальності слід притягнути всіх пропагандистів, що розпалюють ненависть — медійники

«Зараз росії немає що запропонувати, скажімо, для населення окупованих територій. Якщо Україна пропонує щось красиве, європейські перспективи з нормальним достатком, зміну життя на краще, то що пропонує росія? Ми зруйнуємо вашу вулицю, але її не будуть перейменовувати? Чи ми не будемо забороняти вам щось святкувати? Те, що й так не заборонялося… Тобто, це вже не заходить. росія не може запропонувати бачення майбутнього, тому програє в інформаційній війні. Вона втратила свій потенціал у релігійному, культурному і в медійному полі», - наголосив експерт.

Він зазначив, що ми маємо пояснювати європейцям, що, наприклад, беручи участь у спільних програмах з росіянами, які є «вепонізованими нежурналістами», ми самі себе ставимо у такий статус, що є неправильно.

Читайте також: Родинні зв’язки vs пропаганда: що можуть змінити розмови з росіянами про війну

Як повідомляв Укрінформ, на думку відомих українських медійників, до кримінальної відповідальності мають притягнути всіх пропагандистів, які розпалюють ненависть.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-