Російському пропагандисту, який закликав до геноциду українців, повідомили про підозру

Російському пропагандисту, який закликав до геноциду українців, повідомили про підозру

Укрінформ
Правоохоронці повідомили про підозру директору мовлення російського телеканалу RT за публічні заклики до геноциду українського народу і повалення конституційного ладу України.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

За процесуального керівництва прокурорів Офісу генерального прокурора російському пропагандисту та журналісту повідомили про підозру у публічних закликах до геноциду та насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади (ч. 2 ст. 442, ч. 3 ст. 109 Кримінального кодексу України).

Читайте також: Стандартизація вивчення історії у російських вузах: новий етап зомбування молодого покоління

За даними слідства, директор мовлення телеканалу RT, будучи публічною особою і маючи вплив на аудиторію російських телеканалів, упродовж січня-квітня 2022 року здійснював публічні заклики до геноциду українського народу та насильницької зміни та повалення конституційного ладу.

"Російський пропагандист на YouTube-каналі та у власному Телеграм-каналі закликав фізично знищити частину українського народу, налаштовував російську аудиторію проти українців і переконував у доцільності вирішення суперечностей між росією та Україною із застосуванням насилля", - ідеться у повідомленні.

Також він закликав до повалення чинного в Україні конституційного ладу та ліквідації її державності.

Читайте також: Лінкявічюс нагадав російським «імперцям» про місце московії на середньовічній мапі

Як повідомлялось, 28 березня Рада ЄС ухвалила додати 26 осіб та одну установу до санкційного переліку за підрив або загрозу територіальній цілісності, суверенітету й незалежності України. Серед них- директор мовлення російською мовою на телеканалі RT Антон Красовський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-