Лінкявічюс нагадав російським «імперцям» про місце московії на середньовічній мапі

Лінкявічюс нагадав російським «імперцям» про місце московії на середньовічній мапі

Укрінформ
Колишній міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс нагадав сучасним російським «імперцям» про місце московії на мапі за часів Великого князівства Литовського.

Про це дипломат написав у Твітері, передає Укрінформ.

«Обговорюючи «імперські амбіції», погляньмо на Велике князівство Литовське (13-15 ст.). Не через «відновлення імперії», а для поширення духу свободи. Щось таки мало зберегтися в генах», - написав Лінкявічюс.

Як повідомлялося, помічник президента росії, керівник російської делегації на переговорах з Україною володимир мединський під час лекції на форумі "Історія майбутнього. Образ Петра" заявив, що рф планує розширитись аж до кордонів російської імперії з можливою окупацією Польщі та Фінляндії.

Під час виступу перед молоддю з нагоди 350-річчя останнього царя Московії та першого російського імператора президент рф володимир путін порівняв себе з Петром І заявив, що на його долю теж випала історична місія – повертати території і зміцнювати імперію.

Читайте також: Путін перетворюється на імператора антиутопії: дайджест пропаганди РФ за 9 червня

Велике князівство Литовське, Руське, Жемантійське - одна з найбільших європейських держав пізнього Середньовіччя, за часів найбільшої могутності поширювала владу на територію сучасних Литви, Білорусі, більшої частини України, крайньої західної частини Росії, невеликих частин на сході Польщі (Підляшшя), Молдови та півдні Латвії. Існувала впродовж 1236-1795 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-