Франція вимагає якнайшвидше розслідувати загибель журналіста під Сєвєродонецьком

Франція вимагає якнайшвидше розслідувати загибель журналіста під Сєвєродонецьком

Укрінформ
Франція вимагає якомога швидше провести прозоре розслідування загибелі під Сєвєродонецьком свого журналіста, який висвітлював операцію з евакуації.

Про це йдеться в заяві міністра закордонних справ Франції Катрін Колонни, розміщеній на сайті МЗС Франції, передає Укрінформ.

“Смерть Фредеріка Леклерка-Імоффа, журналіста BFM, убитого сьогодні під час висвітлення української операції з евакуації під Сєвєродонецьком, глибоко шокує. Я засуджую це і висловлюю наші співчуття його родині та колегам”, - зазначила Колонна.

Вона додала, що “Франція вимагає якомога швидше провести прозоре розслідування, щоб повністю з'ясувати обставини цієї трагедії”.

Читайте також: Біля Попасної внаслідок авіаудару загинув журналіст із Тернополя

У заяві підкреслюється, що Франція підтверджує свою постійну і рішучу відданість свободі преси у всьому світі та захисту журналістів і всіх, чиї висловлювання сприяють вільній інформації та суспільним дискусіям.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок, 30 травня, росіяни на Луганщині обстріляли авто, яке їхало забирати людей, внаслідок чого загинув французький журналіст Фредерік Леклерк-Імофф. Евакуацію з Луганщини зупинено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-