Біля Попасної внаслідок авіаудару загинув журналіст із Тернополя

Біля Попасної внаслідок авіаудару загинув журналіст із Тернополя

Укрінформ
Тернопільский журналіст Віталій Дерех загинув під час бою у районі Попасної.

Про це, передає Укрінформ, на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив побратим Віталія, політолог та історик Андрій Ковальов.

«Учора під час боїв з російськими окупантами в районі Попасної, внаслідок авіаудару загинув за волю України мій пластовий побратим Віталій Дерех. Уродженець Тернополя, знаний у Тернополі журналіст, митець, пластун, член куреня «Орден Залізної Остроги». Віталій був талановитим журналістом, надзвичайно креативним, інколи навіть епатажним, інтелектуал і завжди дотепний, мав почуття гумору. Не боявся небезпеки і смерті…», - написав Ковальов.

Він додав, що Віталій Дерех з перервами воював на фронті із 2014 року.

Як повідомляло агентство, з початку повномасштабного російського вторгнення, в Україні загинуло понад 20 представників ЗМІ. Серед загиблих як українські, так і іноземні медійники. Деякі із журналістів і медійників загинули із зброєю в руках, інші – як цивільне населення, під час російських артилерійських обстрілів. Згідно з даними Комітету Захисту журналістів, щонайменше семеро представників медіа були вбиті, до останнього виконуючи свої професійні обов’язки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-