У Раді зареєстрували законопроєкт про заборону колекторам стягувати борги з військових

У Раді зареєстрували законопроєкт про заборону колекторам стягувати борги з військових

Укрінформ
У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт 7414, який передбачає заборону колекторам і банкам стягувати протерміновані борги з українських захисників.

Про це повідомив голова Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Разом з Нацбанком та колегами розробили законопроєкт 7414, який забороняє банкам та колекторам стягувати кошти з наших військових, які захищають нас на фронті, та членів їх сімей», - йдеться в повідомленні.

Мова йде про законопроєкт щодо внесення змін до Закону України «Про споживче кредитування» щодо врегулювання простроченої заборгованості на період дії воєнного, надзвичайного стану. Наразі деталей документу немає.

Читайте також: Як знайти ЦНАПи, що надають держпослуги під час війнирозяснення Мінцифри

Як повідомлялось, Національний банк з метою підтримки захисників і захисниць України направив листа профільному комітету ВР з пропозицією внесення змін до Закону України «Про споживче кредитування».

Вони пропонували, що на період дії воєнного стану та упродовж 6 місяців після його припинення або скасування заборонити банкам, небанківським фінустановам та колекторам здійснювати заходи з врегулювання простроченої заборгованості щодо споживачів-військовослужбовців.

У разі виявлення порушення таких норм регулятор пропонував застосовувати визначені законодавством заходи впливу в частині дотримання вимог щодо взаємодії зі споживачами під час врегулювання простроченої заборгованості (вимог щодо етичної поведінки).

Читайте також: Останні новини про воєнні дії - читайте у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь!

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-