За кордон виїхали 672 тисячі учнів і 26 тисяч вчителів

За кордон виїхали 672 тисячі учнів і 26 тисяч вчителів

Укрінформ
За період повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України за кордон виїхали 672 тисячі учнів та 26 тисяч учителів.

Про це міністр освіти і науки Сергій Шкарлет сказав в ефірі телемарафону, передає Укрінформ.

«З різних регіонів України тільки за кордон виїхали майже 672 тисячі учнів та приблизно 26 тисяч педагогів. Усередині держави десь 87 тисяч учнів є у статусі тимчасово переміщених осіб, але вони продовжують навчання», - зазначив Шкарлет.

За його словами, дистанційна освіта багато у чому дозволила зберегти право на освіту школярів та право на працю педагогів. Але все ж таки повноформатне навчання набагато краще, ніж онлайн. Таке навчання може бути лише як додаток або як тимчасова заміна повноформатного освітнього процесу.

Читайте також: Мінцифри запускає гарячу лінію для переселенців, які перебувають у країнах Європи

Глава МОН зазначив, що під час війни перевірки якості освіти не проводилися, але з 1 вересня планується оцінка ситуації. «Проведення так званих контрольних процедур нині не дуже доречне. Але разом із службою якості освіти ми працюємо над тим, щоб в освітньому процесі запроваджувати процедури контролю», - сказав Шкарлет.

Міністр освіти та науки подякував українським вчителям за те, що у цей складний період вони працюють заради дітей.

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Її війська знищують об'єкти інфраструктури, житлові райони українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-