МОН запустив сайт для освітян у країнах, які прийняли українських учнів

МОН запустив сайт для освітян у країнах, які прийняли українських учнів

Укрінформ
Міністерство освіти і науки України спільно зі швейцарсько-українським проєктом DECIDE та за підтримки посольства Швейцарії запустило сайт для міністерств освіти, директорів шкіл та вчителів у країнах, які прийняли українських дошкільнят та школярів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє МОН.

Зазначається, що на сайті висвітлені актуальні питання зі сфери шкільної освіти, а також зібрані гуманітарні потреби, які необхідні для здійснення навчання в Україні.

"Ресурс допоможе міжнародній освітянській спільноті зрозуміти освітню траєкторію дитини, зокрема знання і навички, які вона отримала під час навчання в Україні. Ця інформація необхідна для адаптації дитини до нового закладу освіти за кордоном", - наголосили в МОН.

Зокрема, на сайті наявна інформація про систему освіти в Україні, особливості різних рівнів навчання, короткий опис основних освітніх програм для 1-11 класів.

У розділі "Вебінари" освітяни можуть переглянути профільні заходи щодо системи української освіти та шкільних програм.

У розділі щодо напрямів допомоги українській освіті, яка постраждала внаслідок повномасштабного вторгнення росії в Україну, є перелік потреб та контакти українського МОН для подальшої співпраці.

Читайте також: На Всесвітній гімназіаді-2022 збірна України здобула 48 медалей

Сайт розроблений за підтримки швейцарсько-українського проєкту "Децентралізація для розвитку демократичної освіти"(DECIDE), який впроваджує консорціум громадської організації "Розвиток громадянських компетентностей в Україні", та Цюрихського педагогічного університету (PH Zurich, Швейцарія) за підтримки посольства Швейцарії в Україні.

Технічний партнер — Асоціація інноваційної та цифрової освіти.

Як повідомляв Укрінформ, у вільний доступ були викладені понад 1200 електронних підручників і посібників для школярів і вчителів. Знайти їх можна за допомогою QR-коду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-