Міноборони акредитувало в зону бойових дій понад 8,7 тисячі медійників

Міноборони акредитувало в зону бойових дій понад 8,7 тисячі медійників

Укрінформ
Станом на сьогодні, 24 травня, для висвітлення подій в районах проведення бойових дій та інформування про воєнні злочини російської федерації в Україні Міністерство оборони акредитувало 8 тис. 727 представників вітчизняних та іноземних ЗМІ.

Як передає Укрінформ, про це заступниця міністра оборони Ганна Маляр написала у Фейсбуці.

«Загалом же до сьогодні було отримано 9 тис. 362 заявки на акредитацію. Наразі більше півтисячі медіа-працівників перебувають у процесі отримання офіційного наданого права висвітлення подій війни», - заявила Маляр.

Читайте також: Журналістам дозволили показувати наслідки обстрілів військових об’єктів із затримкою в 12 годин

Вона нагадала, що акредитація відбувається відповідно до наказу головнокомандувача Збройних сил України від 3 березня 2022 року № 73 «Про організацію взаємодії Збройними силами України, іншими складовими оборони та представниками засобів масової інформації на час дії правового режиму воєнного стану» Збройними силами у взаємодії із Службою безпеки.

Як повідомляв Укрінформ, у квітні нідерландського журналіста Роберта Дулмерса позбавили акредитації через поширення фото ракетних ударів по об'єктах критичної інфраструктури Одещини. Його видворили за межі України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-