Рада підтримала пропозиції Президента про заборону символіки вторгнення рф

Рада підтримала пропозиції Президента про заборону символіки вторгнення рф

Укрінформ
Верховна Рада підтримала пропозиції Президента щодо поширення заборони символіки російського воєнного вторгнення в Україну на громадські організації.

За відповідне рішення проголосували 312 народних депутатів, повідомляє Укрінформ з посиланням на дані парламенту.

Цим рішенням також враховано пропозиції глави держави дозволити використовувати символіку вторгнення рф в експозиціях музеїв, на тематичних виставках, у бібліотечних фондах, підручниках, у процесі наукової діяльності.

ВР 14 квітня ухвалила закон про заборону символіки, яку використовують військові рф у війні проти України, пропаганду російського неонацистського тоталітарного режиму, а саму росію визнала державою-терористом.

Документом передбачено, що законодавство доповнюється термінами «держава-терорист» і «символіка військового вторгнення російського неонацистського тоталітарного режиму в Україну».

Читайте також: В Україні обмежують обіг ліків, вироблених у росії та білорусі – ВР ухвалила закон

У документі визначено, що літери “Z” і “V” визнаються символікою військового вторгнення росії в Україну, якщо їх використання відповідає встановленим законодавством ознакам. Її було заборонено використовувати у символіці політичних партій.

Президент Володимир Зеленський повернув документ до парламенту, запропонувавши додати, що символіку вторгнення росії в Україну можна законно розміщувати в експозиціях музеїв і на тематичних виставках, у науковій і бібліотечній діяльності. Водночас глава держави закликав доповнити закон забороною символіки не лише для партій, а й для громадських об’єднань.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, авіабомб та балістичних ракет.

Європейський Союз, Велика Британія, США, Японія та інші країни застосували потужні санкції проти країни-агресора.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-