У Міноборони пояснили, чому українці масово повертаються додому

У Міноборони пояснили, чому українці масово повертаються додому

Укрінформ
Попри війну в Україні та загрозу ракетних обстрілів люди повертаються до Харкова та інших українських міст не лише через оптимізм, але й через обмежені фінансові ресурси.

Про це сказала заступниця глави Міноборони Ганна Маляр в ефірі загальнонаціонального телемарафону, передає кореспондент Укрінформу.

"Люди повертаються не лише до Харкова, але і в інші міста. Тут треба розуміти, що в людей закінчуються гроші. Десь проживати просто так, не працюючи, платити за житло, харчуватись, це потрібно розуміти. Тобто, це пов'язано не лише з оптимізмом. Річ у тому, що загроза ракетних обстрілів на всій території України існує, тому що триває війна і війна в гарячій фазі. Але люди повертаються, тому що, швидше за все, складна ситуація і вони змушені повертатися саме з фінансових міркувань", - пояснила Маляр.

Вона додала, що ті, хто має змогу залишатися і залишати своїх дітей десь за кордоном, чинять саме так.

"В цьому випадку можна сказати лише одне: якщо ви повертаєтеся, то ставтеся, будь ласка, серйозно до всіх заходів безпеки, і якщо лунають сирени, то вживайте цих заходів безпеки і спускайтеся в безпечні місця", - додала вона.

Читайте також: У Празі для українських біженців створили наметове містечко

Як повідомляв Укрінформ, за даними голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, населення поступово повертається до Харкова, лише Укрзалізницею щодня приїздить близько 2000 людей, і ця цифра щодня збільшується.

За підрахунками прикордонників, в Україну щодня повертаються щонайменше 30 тисяч біженців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-