Пів сотні українських науковців працюватимуть у Польщі

Пів сотні українських науковців працюватимуть у Польщі

Укрінформ
Національний науковий центр Польщі у межах спеціальної програми для українських дослідників профінансує перебування 51 науковця, а саме оплату праці та дослідження.

Про це повідомляє Міністерство освіти і науки України, передає Укрінформ.

Зазначається, що польська установа оприлюднила результати набору за спецпрограмою, який проводився з 28 березня до 26 квітня. Загалом у конкурсі взяли участь 213 науковців. Проєкти оцінювали за панелями доменів NCN у трьох основних розділах. Від кафедри гуманітарних наук надійшло 103 заявки, з точних і технічних наук – 72, з природничих – 38.

Найбільша група лауреатів – 19 осіб – дослідники з природничих наук. Також роботу в Польщі продовжать 17 представників науки і техніки та 15 науковців, які проводять дослідження в галузі мистецтва, гуманітарних наук та суспільства.

Переможцями є здебільшого кияни (понад 30 осіб приїхали або приїдуть зі столиці), харків‘яни та львів‘яни. Програма також буде корисною науковцям, які досі працюють, зокрема, в Одеській, Луганській та Сумській областях.

Читайте також: Держмистецтв підготувало інформацію про допомогу українським митцям, які опинились за кордоном

Українські науковці проводитимуть дослідження в 38 університетах та інших наукових підрозділах. Більшістьпрацюватиме у Варшаві, Кракові, Вроцлаві та Любліні. У переліку підрозділів, які отримають фінансування для працевлаштування українських науковців, є також і менші дослідницькі центри, зокрема у містах Ополе, Ольштин та Забже.

Повідомляється, що майже половина переможців працювала в НАН України. Дослідження у Польщі проводитимуться переважно в інститутах Польської академії наук.

Як повідомляв Укрінформ, університет штату Пенсільванія запрошує українських науковців, які були змушені залишити своє місце перебування внаслідок російської агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-