Президент відвідав Центр дитячої кардіології та кардіохірургії

Президент відвідав Центр дитячої кардіології та кардіохірургії

Відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський оглянув новозбудований корпус Науково-практичного медичного центру дитячої кардіології та кардіохірургії Міністерства охорони здоров’я у Києві.

Про це повідомляє Офіс Президента, передає Укрінформ.

З нагоди Міжнародного дня медичної сестри Президент України вручив державні нагороди медпрацівницям, які з перших днів повномасштабного російського вторгнення надають допомогу пораненим військовослужбовцям та цивільним, цілодобово рятують життя людей у регіонах, де тривають запеклі бої проти окупантів.

«Наших захисників, які боронять наші кордони, захищаєте саме ви. І в цей день я хочу привітати вас і подякувати вам від імені наших воїнів та мирного населення», – зазначив Зеленський.

Читайте також: Понад 2000 медиків-переселенців влаштувались на роботу в УкраїніРадуцький

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять медичних сестер, які загинули, рятуючи захисників України.

Під час відвідання медзакладу Президент поспілкувався з 12-річним пацієнтом Владиславом Гончаруком, який понад два тижні разом зі своєю родиною переховувався у підвалі в селі Демидів Київської області, рятуючись від ворожих обстрілів. Через проживання у важких умовах хлопчик захворів. Нині він готується до операції.

Зеленський побажав Владиславу швидкого одужання і висловив переконання, що хлопчик переможе хворобу.

На базі Центру дитячої кардіології та кардіохірургії працює також відділення, де проходять лікування дорослі пацієнти. Глава держави поспілкувався з 99-річним учасником Другої світової війни Петром Хмельнікером, якому кілька років тому фахівці Центру провели операцію з протезування аортального клапана. Нині колишній пацієнт закладу почувається задовільно.

Крім того, Президент побував у сучасній ангіографічній операційній, оснащеній за стандартами світової медицини, та оглянув палату інтенсивної терапії.

Як повідомлялося, 12 травня відзначається Міжнародний день медичної сестри.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-