Українські школярі вирушили до Франції на Всесвітню гімназіаду

Українські школярі вирушили до Франції на Всесвітню гімназіаду

Укрінформ
Українські школярі вирушили до Франції для участі у найбільшому міжнародному мультиспортивно-просвітницькому заході - Всесвітній гімназіаді-2022.

Як передає Укрінформ, про це міністр освіти і науки Сергій Шкарлет повідомив у Телеграмі.

“Сильні духом і вірні за покликом серця українські школярі вирушили до Франції для участі у Всесвітній гімназіаді-2022. Це найбільший міжнародний мультиспортивно-просвітницький захід для школярів 16-18 років”, - написав Шкарлет.

У французькій Нормандії 3,5 тис. учасників із понад 70 держав з 14 до 22 травня представлять свої країни. До програми змагань увійдуть 20 видів спорту.

Читайте також: За кордон виїхали більш як 23 тисячі вчителів та понад 600 тисяч учнів

“Незважаючи на складні часи в Україні, наші талановиті школярі візьмуть участь у найпріоритетніших міжнародних змаганнях. Українську команду представить майже сто спортсменів із 17 видів спорту”, - заявив Шкарлет.

Окрім загальної частини, на учасників чекає культурне дозвілля. У Парижі школярі зможуть відвідати визначні місця і поспілкуватися із французькими однолітками.

Шкарлет подякував міністру національної освіти, молоді та спорту Франції Жану-Мішелю Бланке та президенту Міжнародної федерації учнівського спорту Лорану Петринці за підтримку та допомогу українській команді.

Міністр побажав вдалих виступів і найвищих результатів українським школярам.

Як повідомляв Укрінформ, 4 травня Шкарлет заявив, що кордон виїхали більш як 23 тис. вчителів та понад 600 тис. учнів.

Фото: Сергій Шкарлет

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-