рф може влаштувати провокації та ракетні обстріли під час поминальних днів

рф може влаштувати провокації та ракетні обстріли під час поминальних днів

Укрінформ
Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки та оборони України попереджає про можливі провокації з боку російських загарбників під час поминальних днів в Україні.

Як передає Укрінформ, про це ЦПД при РНБО повідомляє у Телеграмі.

Зазначається, що Радониця (Проводи, Батьківська субота) в Україні цього року припадає на 3 травня, хоча в різних регіонах існують свої традиції. Проте українці найчастіше приходять вшанували пам'ять своїх рідних у вихідні дні. Тому цього року проводи будуть проходити у різних куточках України, починаючи з 30 квітня.

"Минулими вихідними окупанти своїми діями показали, що не вважають Великдень святом примирення та здійснювали обстріли мирного населення крилатими ракетами по всій території України", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Снаряди з написом «Христос Воскрес»: на Великдень ворог безпрецедентно вдарив по Україні

У зв’язку із можливими провокаціями з боку російської армії та можливими ракетними обстрілами у ЦПД рекомендують утриматися від масових скупчень у культових спорудах та на кладовищах. В разі оголошення повітряної тривоги негайно спуститися до бомбосховища або укриття.

Як повідомляв Укрінформ, ЦПД оприлюднив добірку фейків, маніпуляцій та "вкидів", які пропагандисти кремля спродукували протягом 29 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-