До України прибули криміналісти зі Словаччини - Венедіктова

До України прибули криміналісти зі Словаччини - Венедіктова

Укрінформ
До України зі Словаччини прибула для допомоги у розслідуванні воєнних злочинів група у складі поліцейських, судово-медичних експерти та антрополога.

Як передає Укрінформ, про це генеральний прокурор Ірина Венедіктова повідомила у Фейсбуці.

“Перша група вже в столиці і готова допомагати нам в розслідуванні воєнних злочинів. У ній словацькі поліцейські, судово-медичні експерти та антрополог. Вони поділяться своїм часом, знаннями та досвідом, працюючи в спільних групах із українськими колегами”, - написала генпрокурор.

В Україні за час повномасштабного вторгнення зафіксовано понад 7 тис. 600 воєнних злочинів російської федерації. Зараз на Київщині працює місія представників французької жандармерії та медичної служби Збройних сил Французької Республіки. Також в Україні перебуває команда Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду.

За словами генпрокурора, робота іноземних фахівців - це “знак відкритості України”.

“Наша мета абсолютно прозора - ретельне розслідування кожного воєнного злочину рф заради притягнення винних до відповідальності”, - заявила Венедіктова.

Читайте також: З ОГП співпрацюють експерти з воєнних злочинів у колишній Югославії - Венедіктова

Як повідомляв Укрінформ, станом на 19 квітня, окрім, України, ще 13 держав розпочали розслідування злочинів, скоєних російською федерацією.

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Відтоді війська рф неодноразово порушували закони і звичаї ведення війни: обстрілюють мирне населення, у тому числі із забороненої зброї, використовують цивільних як “живий щит” тощо.

Україна направила позов проти рф до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-