Зеленська надала поради, як переконати літню людину піти в укриття

Зеленська надала поради, як переконати літню людину піти в укриття

Укрінформ
Дружина Президента України Олена Зеленська надала поради, як переконати людину старшого віку під час повітряної тривоги спуститися в укриття.

Як передає Укрінформ, про це вона повідомила у Телеграмі.

За словами Зеленської, “прокидатися серед ночі від повітряної тривоги і йти в укриття – для мільйонів українців це щоденна реальність. Але є наші бабусі й дідусі, які не завжди погоджуються піти у безпеку”.

Тому у “Довіднику безбар’єрності” зібрано відповідні основні поради.

За словами Зеленської, літнім людям треба більше часу, щоб прийняти рішення, тож їм краще обдумати все без поспіху.

Не треба нервувати, якщо людина каже, що їй “вже нічого не треба”, що “я своє пожив/пожила”, адже це в жодному разі не означає, що вона здалася. Це прикриття болю, тривоги й інших важких переживань. Слід дати зрозуміти, що її ніхто не кине.

Якщо людина реагує агресивно, не треба вмикати агресію у відповідь, не варто починати вмовляти чи заспокоювати. Слід дати 30-60 секунд на "видихнути", а поки збирати речі і потім повторити пропозицію.

Читайте також: Українцям дали пораду, як подолати тотальний песимізм під час війни

“Візьміть потрібні ліки чи теплий одяг літньої людини – через тривогу вона може про них забути. Вголос повторюйте кожен крок: “Виходимо на вулицю”, “Йдемо в цей бік”. Це допоможе слідувати за вами і не розгубитися”, - нагадала дружина Президента.

Крім того, “постійно нагадуйте, як вам важливо бути разом або знати, що близькі люди поруч, в безпеці. Подякуйте, що ви разом”, - додала Зеленська.

Читайте також: Зеленська надала поради батькам, як заспокоїти дитину у стані стресу

Як повідомляв Укрінформ, Зеленська надала поради, як можна перетнути кордон з дитиною із інвалідністю. В умовах воєнного стану вимоги до виїзду дітей за кордон, в тому числі з інвалідністю, є спрощеними. Діти з інвалідністю разом з особами, які їх супроводжують, мають право на позачерговий перетин державного кордону України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-