Держава виплачує всі пенсії, зарплати, стипендії та субсидії – Прем'єр

Держава виплачує всі пенсії, зарплати, стипендії та субсидії – Прем'єр

Укрінформ
Держава продовжує виконувати всі соціальні зобов'язання, тобто виплачує пенсії, зарплати, стипендії, субсидії.

Про це сказав Прем'єр-міністр Денис Шмигаль у своєму , повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Держава продовжує виконувати всі соціальні зобов’язання. Пенсії, зарплати, стипендії, субсидії – все платимо. Запустили програми підтримки наших людей, які зараз цього особливо потребують. Тим, хто в тимчасовій окупації. Тим, хто у прифронтових містах. Тим, чиї міста нещодавно звільнили, і тим, хто вимушено покинув свою домівку. Намагаємося допомогти кожному, бо підтримуючи один одного, ми стаємо сильнішими. А значить – наближаємо перемогу", - сказав Шмигаль.

Читайте також: Дефолт росії є питанням тижнів - Шмигаль

Він нагадав, що перші 600 млн грн вже спрямували на виплату допомоги вимушеним переселенцям. Це виплати по 2 тисячі гривень дорослому і по 3 тисячі гривень дитині або особі з інвалідністю щомісяця.

"Постановою уряду чітко визначено, які категорії мають право на виплати у зв’язку з війною росії проти України. Це зареєстровані внутрішньо переміщені особи, українці, які евакуюються з районів бойових, дій та ті, хто проживає у деокупованих населених пунктах", - додав глава уряду.

Читайте також: Вимушені переселенці з 20 квітня зможуть оформити соціальну допомогу в «Дії» - Зеленський

Також він зауважив, що окрім виплат від держави, найбільш постраждалі та незахищені українці зможуть отримати виплати від міжнародних гуманітарних організацій – ООН та ЮНІСЕФ. Уряд уже прийняв постанову про можливість оформлення такої допомоги через портал «Дія». За словами Шмигаля, в уряді працюють над технічною реалізацією такого рішення.

Читайте також: Уряд виділив перші 200 мільйонів для підтримки працевлаштування переселенців

Як повідомлялося, раніше міністр соціальної політки України Марина Лазебна запевнила, що держава продовжить виплачувати призначені державні соціальні допомоги людям протягом часу дії воєнного стану плюс один місяць після його завершення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-