Вимушені переселенці з 20 квітня зможуть оформити соціальну допомогу в «Дії» - Зеленський

Вимушені переселенці з 20 квітня зможуть оформити соціальну допомогу в «Дії» - Зеленський

Укрінформ
Вимушені переселенці з 20 квітня зможуть оформити соціальну допомогу в "Дії", а для людей, яких будуть евакуйовувати з районів бойових дій, розгорнуть спеціальні пункти допомоги одразу на залізничних станціях.

Про це розповів у своєму відеозверненні Президент України Володимир Зеленський, інформуючи про соціальну допомогу, яку можуть отримати українські громадяни, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль відзвітував сьогодні про виконання доручення щодо додаткової соціальної допомоги у зв'язку з війною. Перше. Кожен переселенець може отримати грошову допомогу на проживання. Щомісячно це 2 тисячі гривень на дорослого та 3 тисячі гривень на дитину. Оформити можна в найближчому ЦНАПі, органах соцзахисту, а вже від середи – в "Дії"", - сказав Президент.

Крім цього, зазначив він, триває евакуація людей із районів, охоплених бойовими діями. Уряд розгортає спеціальні пункти для забезпечення тимчасового проживання людей і надання грошової допомоги одразу на залізничних станціях та вокзалах, повідомив Зеленський.

Він нагадав, що триває збір заяв через «Дію» щодо зруйнованого чи пошкодженого житла, і закликав українських громадян обов'язково подавати заяви, якщо втратили квартиру, будинок або якщо їх домівки пошкоджені обстрілами.

Президент також закликав роботодавців намагатися залучати переселенців до роботи. "Зараз кожне збережене й кожне додаткове робоче місце – це допомога захисту держави у війні. За кожного переселенця, якого бізнес бере на роботу, підприємство отримає від держави співфінансування витрат на оплату його праці. Це 6 тисяч 500 гривень. Заяву також можна буде подати на порталі "Дія"", - сказав глава держави.

24 лютого російська федерація розпочала новий етап восьмирічної війни проти України. Ворог здійснює масовані обстріли й бомбардування мирних українських міст і селищ, жорстко катує і вбиває мирне населення.

Читайте також: У столиці зареєстрували вже понад 17 тисяч переселенців

Міністерство соціальної політики розпочало фінансування допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам. На виплати вже спрямували майже 578 млн грн.

На початок квітня в органах соціального захисту було зареєстровано 260 тисяч внутрішньо переміщених осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-