На Великдень і «травневі» в українців не буде додаткових вихідних

На Великдень і «травневі» в українців не буде додаткових вихідних

Укрінформ
У квітні і травні українці не матимуть додаткових вихідних через війну.

25 квітня, 2 травня та 9 травня будуть робочими днями, передає Укрінформ з посиланням на Державну службу України з питань праці.

«Статтею 73 Кодексу законів про працю України встановлено 9 святкових днів (зокрема 1 травня - День праці, 9 травня - День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні)», - ідеться в повідомленні.

Також в Україні встановлено 4 неробочі дні - релігійні свята, в які люди не працюють (7 січня і 25 грудня - Різдво Христове, а також Великдень та Трійця).

За українським законодавством, якщо вихідний збігається зі святковим чи неробочим днем, він переноситься на наступний день після них.

Таким чином, навесні 2022 року мали б бути вихідними днями понеділки 25 квітня (перенесення вихідного з 24 квітня), 2 травня (перенесення вихідного з 1 травня) та 9 травня (святковий день).

Читайте також: рашисти можуть влаштувати в Україні провокативні обстріли у ніч на Великдень – «алібі» вже вигадали

«Однак статтею 6 Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» встановлено інші правила на період воєнного стану, а саме призупинено дію статті 73 КЗпП щодо визначення святкових і неробочих днів», - ідеться в повідомленні.

Тому 25 квітня, 2 травня та 9 травня є звичайними робочими днями, робота в які оплачується у звичайному порядку.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство економіки запустило у Телеграмі чат-бот @TrudEconomBot з відповідями на питання щодо трудових відносин під час війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-