В Угорщині почали транслювати українські телеканали

В Угорщині почали транслювати українські телеканали

Укрінформ
Кабельні оператори Угорщини почали трансляцію українських телеканалів. Глядачам країни вже доступні "Україна 24" та" 1+1", які беруть участь у цілодобовому телемарафоні.

Про це повідомив голова Закарпатської обласної військової адміністрації Віктор Микита, передає Укрінформ.

"Завдяки спільним зусиллям Міністерства культури і інформаційної політики, Посольства України в Угорщині та Угорської асоціації комунікацій (Magyar Kommunikációs (MKSZ)) створено умови для трансляції угорськими мовниками з квітня 2022 року українських телеканалів в угорських кабельних мережах", - розповів він. 

За його словами, провайдер кабельного телебачення "Telecom" у Будапешті вже транслює телеканали "Україна 24" та "1+1", які об’єдналися для проведення цілодобового новинного телемарафону України на інформаційному ресурсі іномовлення України "UATV".

Читайте також: Правозахисники просять владу повернути до ефіру «Еспресо», «Прямий» і «5 канал»

"Водночас транслюють дитячі та освітні програми українською, що є надважливим з урахуванням того, що з початку війни Угорщина прийняла, опікується і надає допомогу 641 775 біженцям з нашої країни, і ця кількість зростає щодня", - додав Віктор Микита.

Як повідомляв Укрінформ, радіопередавальний і телевізійний центр Литовської Республіки передав державному Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення 10 FM-радіопередавачів і 9 цифрових телевізійних передавачів для відновлення трансляції українських мовників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-