Після вторгнення рф кількість звернень громадян до судів впала на 80% від довоєнного стану – голова ВС

Після вторгнення рф кількість звернень громадян до судів впала на 80% від довоєнного стану – голова ВС

Укрінформ
Після повномасштабного вторгнення рф в Україну кількість звернень громадян до судів впала до мінімального рівня – приблизно на 80% від довоєнного стану.

Про це поінформував голова Верховного Суду Всеволод Князєв у інтерв’ю «Українському радіо», передає кореспондент Укрінформу.

«Наразі кількість звернень до судів впала до мінімального рівня, - приблизно на 80% від довоєнного стану, тобто, це ті, хто не звертаються до суду. Тільки лише приблизно 20% (звернень від рівня довоєнного стану надходять до судів – ред.), це з урахуванням тих територій, на яких не ведуться і не велися воєнні дії. Тобто, наразі люди менше думають про звернення до суду, більше думають про те, як врятувати свої сім’ї, де знайти роботу під час війни, тощо. Поки що кількість звернень до судів є невеликою», - сказав він.

Відповідаючи на питання щодо оприлюдненої у Інтернеті інформації щодо суддів, які наразі переходять на сторону загарбників, голова ВС зазначив, що проблема зрадництва і колаборації наразі є достатньо гострою.

«І я не казав би, що це тільки (питання – ред.) щодо судової влади, бо, наскільки мені відомо, на жаль, працівники інших органів влади, то серед них теж трапляються випадки як зрадництва, так і колаборації. Не минуло це і судову систему. Наразі дійсно вже є один підтверджений випадок державної зради з боку судді у Луганській області», - поінформував він.

За інформацією глави Верховного Суду, за цим фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження, проводяться слідчі дії.

«Я поки що не буду називати прізвище (судді на Луганщині, щодо якого відкрито справу щодо імовірної держзради – ред.), бо не маю права цього робити... У той же час, за наявною у мене інформацією, такі випадки (переходу на бік загарбників працівників судів – ред.) не одинокі. Тобто, є принаймні ще кілька випадків у різних областях, де також працівники апаратів судів, на жаль, і судді, вступили у колаборацію з ворогом», - уточнив він.

Як повідомлялося, 13 березня голова Верховного Суду Всеволод Князєв видав розпорядження, яким було затверджено рекомендації для судів першої і апеляційної інстанцій на випадок, якщо загарбники захоплять населений пункт, у якому розташовуються ці суди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-