Щодня 30 тисяч українців повертаються на батьківщину – ООН

Щодня 30 тисяч українців повертаються на батьківщину – ООН

Укрінформ
Понад 870 тисяч українських біженців, які залишили країну після повномасштабного російського вторгнення, вже повернулися на батьківщину. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляють Новини ООН.

Щодня в Україну повертаються 30 тисяч людей, а вже повернулися на батьківщину 870 тисяч українських біженців, які покинули країну після російського вторгнення.

За прогнозами ООН, міграція назад в Україну продовжуватиме зростати.

«Це неминуче створить нові проблеми для гуманітарного реагування на кризу, оскільки людям потрібна підтримка для реінтеграції у свої спільноти або пошуку відповідних спільнот, які їх приймуть, якщо повернення до своїх будинків наразі неможливе або недоцільне», – йдеться у заяві Управління ООН з координації гуманітарних питань (УКГП).

На цей час гуманітарні працівники ООН надали допомогу 2,1 мільйона українців, які потребують підтримки.

Екстрений заклик Організації виділити на допомогу Україні 1,1 мільярда доларів наразі профінансовано на 64%.

Зазначається, що понад 4,6 мільйона українців знайшли притулок в інших країнах; 7,1 мільйона людей було переміщено всередині країни.

Читайте також: Дуда підписав зміни до закону про допомогу біженцям з України

Як повідомлялося, 24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська росії обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-