Монастирський передав у представництво ООН закривавлену іграшку з вокзалу Краматорська

Монастирський передав у представництво ООН закривавлену іграшку з вокзалу Краматорська

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ України Денис Монастиський передав представництву ООН закривавлену дитячу іграшку із вокзалу у Краматорську.

Про це пресслужба МВС України поінформувала у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Нехай ця іграшка стане символом горя українських матерів, а також нагадуванням про долі наших дітей, які цинічно та масово нищить росія», - наголосив очільник МВС України.

Зокрема, під час зустрічі з Кризовим координатором ООН в Україні, спеціальним представником Генерального Секретаря ООН Аміном Авадом Монастирський уточнив, що у четвер триває 50 день повномасштабної війни росії проти України, і що наш народ продовжує чинити героїчний спротив кривавому наступу російського загарбника.

Читайте також: Ракетний удар по Краматорську: у лікарнях залишаються 64 постраждалих

«З початку війни слідчі Нацполіції України розпочали розслідування понад 6 тисяч кримінальних проваджень щодо злочинів, вчинених військовими рф. Внаслідок російської агресії на території України загинули понад 190 дітей та близько 350 дітей отримали поранення», - повідомив міністр.

Очільник МВС України звернув увагу на те, що вранці 8 квітня війська рф завдали удар ракетою «Точка-У» з написом «За детей» по залізничному вокзалу міста Краматорськ, де перебували близько 4 тисячі цивільних - переважно жінки, діти та літні люди, і всі вони чекали на евакуаційний потяг.

«Це був прямий, цілеспрямований, спланований удар по цивільних. Цей злочин рф забрав життя 59 мирних українців, серед яких 7 дітей. Окрім того, 114 осіб отримали поранення різного ступеню тяжкості. Серед тіл поранених та вбитих знайдено закривавлену м’яку дитячу іграшку», - поінформував Монастирський.

Уточнюється, що фотографія цього коника облетіла безліч світових медіа та стала символом знищених доль українських дітей.

Зазначається, що закривавлену іграшку доставлять до Міжнародної незалежної Комісії з розслідування фактів російських воєнних злочинів в Україні, як ще один доказ цинічних воєнних злочинів проти людяності, які вчиняють окупаційні війська рф на території нашої держави.

Читайте також: Наступними цілями рф можуть стати Краматорськ та Костянтинівка – розвідка Британії

Поліцейські вилучили її з місця події, зберегли її в тому стані, у якому вона була після трагедії, та доставили до Києва.

«Удар по Краматорську має стати одним зі звинувачень росії на трибуналі, який безсумнівно відбудеться», - поінформували у МВС.

Раніше перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький заявив, що закривавлену дитячу іграшку із вокзалу у Краматорську відправлять в Організацію Об’єднаних Націй.

Як повідомляв Укрінформ, з 24 лютого триває російське вторгнення до України. рф обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: МВС України, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-