Від лінії зіткнення евакуювали майже 2,5 тисячі в'язнів і засуджених - Мін’юст

Від лінії зіткнення евакуювали майже 2,5 тисячі в'язнів і засуджених - Мін’юст

Укрінформ
З установ виконання покарань, які розташовані поблизу районів бойових дій, евакуйовано близько 2,5 тис. в'язнів та засуджених.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Фейсбуці Департамент з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції.

Зазначається, що Мін'юст і ДКВС від початку бойових дій докладають зусиль для організації евакуації засуджених з установ, наближених до зони бойових дій.

Як пояснюють у відомстві, цей процес не залежить виключно від системи виконання покарань, адже передбачає взаємодію з військовим командуванням, конвойними підрозділами та залізницею в умовах воєнного часу.

“У процесі евакуації задіяно близько 40 установ ДКВС, що робить цей процес безпрецедентним у новітній історії України та є викликом для усього задіяного персоналу. Наразі вже евакуйовано близько двох з половиною тисяч ув’язнених та засуджених з установ виконання покарань, які розташовані у місцевостях, наближених до районів де ведуться бойові дії”, - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Із СІЗО і в’язниць звільняють колишніх військових, які хочуть воювати з окупантами

Зазначається, що евакуація засуджених та осіб, узятих під варту, з однієї установи виконання покарань до іншої здійснюється відповідно до Порядку проведення обов’язкової евакуації окремих категорій населення у разі введення правового режиму воєнного стану, затвердженого постановою Кабінету Міністрів від 7 листопада 2018 р. №934.

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський від початку військового вторгнення до України помилував 363 засуджених, які заявили про своє бажання захищати Батьківщину.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок широкомасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-