Після перемоги у війні з'являться нові категорії ветеранів — Лапутіна

Після перемоги у війні з'являться нові категорії ветеранів — Лапутіна

Укрінформ
Після перемоги у цій війні в Україні з'являться нові категорії ветеранів, зокрема до них увійдуть учасники добровольчих формувань територіальних громад.

Про це сказала міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна в ефірі телемарафону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Широкомасштабна війна, яка розпочалась 24 лютого, довела, що у нас з'явилися інші умови. З нашою перемогою у нас з'являться нові категорії ветеранів. Зокрема, це і члени добровольчих формувань територіальних громад, які знаходяться безпосередньо на бойовому чергуванні, і які застосовуються у бойових діях, як підрозділ, і фактично є частиною Збройних сил України", - сказала Лапутіна.

Читайте також: Не тільки зі зброєю у руках: майже 80% українців захищають країну від росії

Міністр зазначила, що після перемоги ветеранам потрібно буде надати не просто одноразову виплату, а інструмент, за допомогою якого вони зможуть пристосовуватися до мирного життя, і ставати носіями економічної складової.

Як повідомлялося, Верховна Рада проголосувала за визнання добровольців Сил територіальної оборони Збройних Сил України ветеранами війни.

24 лютого 2022 року росія неспровоковано напала на Україну, почала масовані бомбардування мирних міст та селищ, російські військові розв’язали масовий терор на тимчасово окупованих територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-