Не тільки зі зброєю у руках: майже 80% українців захищають країну від росії

Не тільки зі зброєю у руках: майже 80% українців захищають країну від росії

Опитування
Укрінформ
У захисті країни від російських загарбників беруть участь близько 80% українців.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" 6 квітня.

Згідно з опитуванням, "близько 80% респондентів тим, чи іншим способом, беруть участь у захисті країни. 45% респондентів допомагають захисту країни фінансово (у березні 2022 – 39%). Волонтерством та допомогою людям/військовим займаються 35%, беруть участь в інформаційному спротиві – 18%, працюють в критичній інфраструктурі – 13%, беруть участь в теробороні – 3%, або які військові – 3%. Чверть не мають змоги допомагати".

Читайте також: Позбавлення мандатів, бізнес і розрив з УПЦ МП: як війна змінила думку українців

За даними опитування, до своєї роботи починають повертатись все більше людей. Наразі серед тих, хто мав роботу до війни, продовжують працювати 58% (у березні - 46%). В цілому 29% працюють у звичайному режимі, 26% - частково або віддалено, 3% почали працювати на новій роботі. 41% втратили роботу на час війни (у березні було 53%). Найбільше тих, хто зараз працює, – у західних областях, тоді як лише третина жителів сходу мають роботу, а інші дві третини – втратили роботу.

Змінити місце проживання довелося 20% дорослого населення. Найбільше тих, хто був змушений виїхати з місця проживання, у східних регіонах (46%). Також більше виїхало молоді (31%), старшим важче покинути домівку (13%).

Третина із тих, хто покинув домівку, планують повертатись вже найближчим часом, чверть – ще трохи почекають. Близько 40% висловлюють готовність повернутися, але тільки після закінчення війни.

Як свідчить опитування, майже 80% задоволені діяльністю свого міського/сільського голови, комунальних служб та поліції. Три чверті задоволені роботою медичних закладів, дві третини – громадським транспортом та закладами освіти.

В опитуванні взяли участь 1200 жителів України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Метод опитування: CATI (Computer Assisted Telephone Interviews - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,8%.

Як повідомлялося, 24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення: російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста і села України, катують і вбивають мирне населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-