Голова РСУ дав поради суддям, які не змогли виїхати з тимчасово захоплених територій

Голова РСУ дав поради суддям, які не змогли виїхати з тимчасово захоплених територій

Укрінформ
Голова Ради суддів України Богдан Моніч порадив суддям під час евакуації не брати з собою посвідчення судді або документи, які це засвідчують.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню “Юридична практика”, передає Укрінформ.

“У межах кожної області створені оперативні штаби на рівні голів апеляційних судів та керівників територіальних управлінь ТУ ДСА України. Тому в першу чергу слід передавати інформацію про своє місцеперебування зазначеним особам.

Якщо немає з ними контактів, інформацію можна передавати через членів РСУ вашого регіону. У разі відсутності таких – через членів РСУ, які скликали оргкомітети по обранню делегатів з’їзду. Ця інформація надалі передається компетентним органам”, - сказав Моніч. 

За його словами, також в необхідно стежити за офіційними повідомленнями щодо організації гуманітарних коридорів.

Читайте також: КСУ ухвалив рішення у справі про посилений соцзахист військовослужбовців

“Всі без винятку українці з окупованих територій постраждали внаслідок війни. Треба чітко розуміти, що евакуація буде відбуватися лише в межах цих коридорів. При евакуації не раджу брати з собою посвідчення судді, чи інші документи, які це засвідчують.

Є випадки, коли окупанти затримують людей за професійною ознакою. І ця порада стосується не лише суддів, а й представників правоохоронних структур”, - сказав голова РСУ.

Він запевнив, що “ніхто не буде забутий, і керівники органів та установ правосуддя у співпраці з іншими державними органами докладуть максимуму зусиль, щоб звільнити усіх, хто не зможе самостійно евакуюватися”.

Як повідомлялося, Державне бюро розслідувань порушило справу за фактом виїзду за кордон колишнього голови Конституційного суду Олександра Тупицького.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-