ДБР розслідує виїзд за кордон Тупицького

ДБР розслідує виїзд за кордон Тупицького

Укрінформ
Державне бюро розслідувань порушило справу за фактом виїзду за кордон колишнього голови Конституційного суду Олександра Тупицького.

Про це повідомляє пресслужба ДБР, передає Укрінформ. 

“Слідчі ДБР встановили, що він залишив межі України без проходження передбаченого законодавством прикордонного і митного контролю та без перевірки документів, які надають право на виїзд за кордон. Також не було з’ясовано наявність або відсутність підстав для тимчасового обмеження Тупицькому у праві виїзду за кордон,” - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що слідство зафіксувало перебування Тупицького в Австрії у центрі Відня поруч з автомобілем, зареєстрованим на дружину. За інформацією Державної прикордонної служби, у законний спосіб Тупицький державний кордон України не перетинав.

Читайте також: США запровадили санкції проти Портнова і Тупицького

Наразі триває слідство у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 332 ККУ (Незаконне перетинання держкордону).

"Встановлюються всі обставини правопорушення та всі особи, причетні до незаконного переправлення Тупицького через державний кордон України для їх притягнення до кримінальної відповідальності", - наголосили в ДБР.

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді 2021 року Офіс Генерального прокурора направив до суду обвинувальний акт стосовно Олександра Тупицького, якого Президент звільнив з посади голови Конституційного Суду, і головного бухгалтера КС за фактами несанкціонованого втручання в роботу автоматизованої системи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-