В австрійському Тіролі прийняли вже понад пів тисячі дітей з України

В австрійському Тіролі прийняли вже понад пів тисячі дітей з України

Укрінформ
У тірольському абатстві Фіхт нещодавно прийняли 98 дітей та 44 супроводжуючих осіб з України, загалом же у федеральній землі Тіроль на півдні Австрії розміщено 550 українських дітей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у п’яницю австрійське інформагентство APA.

"В абатстві Фіхт у Тіролі (район Швац) розміщено 98 дітей та 44 супроводжуючі особи. Це – діти з обмеженими можливостями та без них", - ідеться у повідомленні.

Дітям забезпечено проживання, харчування, медичну допомогу, а також освітній процес. Так, відповідно до віку та розвитку дітей, у монастирі було переобладнано кімнати під шкільні класи.

Умови проживання дітей з України у п’ятницю оглянули представники керівництва землі Тіроль, а також дружина посла України в Австрії Власта Химинець.

"Вражає те, що тут вдалося досягнути за дуже короткий час з допомогою спільних зусиль посольства, землі Тіроль, почесного консула та відповідних установ, як і те, наскільки чуйним є піклування у плані потреб дітей та їх опікунів", - заявила В.Химинець.

Читайте також: Австрія висилає чотирьох російських дипломатів

"Загалом у Тіролі зараз проживають понад 550 дітей з України. Клініка Інсбрука опікується медичним обслуговуванням", - повідомили в АРА.

Раніше у березні під час зустрічі українського посла з керівництвом Тіроля було досягнуто домовленості, що федеральна земля прийме близько 300 дітей-сиріт із кількох українських дитячих будинків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-