Українських захисників можуть виключити з реєстру корупціонерів – кого це стосується

Українських захисників можуть виключити з реєстру корупціонерів – кого це стосується

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції видало наказ, що передбачає можливість виключенння з Реєстру корупціонерів українських захисників, які входять до складу Збройних сил України, територіальної оборони, Державної служби з надзвичайних ситуацій або інших органів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НАЗК.

В агентстві зауважують, що більшість записів у Реєстрі корупціонерів стосуються дрібних порушень, пов’язаних із корупцією, наприклад прострочення дедлайну для подання декларації.

Попри те, що порушення є незначним, подібний запис може значно впливати на репутацію людини.

У НАЗК переконані, що на сьогодні ймовірність затьмарення репутації захисників України фактом перебування в Реєстрі є неприпустимою. Саме тому агентство видало, а Мін’юст затвердив, відповідний наказ.

Згідно з документом, громадяни, які захищають Україну у війні з російськими загарбниками, мають можливість подати до НАЗК заяву про вилучення відомостей стосовно себе з Реєстру корупціонерів.

"Кожна заява буде розглянута індивідуально. Тому не варто хвилюватися, що той, хто розграбовував Україну, а зараз лише робить вигляд, що захищає країну, зможе легко відбілити свою репутацію", - наголошують у НАЗК.

Для подання заяви про виключення з Реєстру корупціонерів необхідно підготувати саму заяву за формою, затвердженою у додатку до наказу, копію паспорта, копію документа, що засвідчує участь у захисті країни, та згоду на обробку персональних даних.

Після того, як інформацію буде підтверджено, дані будуть вилучені з Реєстру протягом 5 робочих днів.

Ознайомитися з наказом можна на сайті НАЗК.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-