Швеція прийняла понад 30 тисяч біженців з України

Швеція прийняла понад 30 тисяч біженців з України

Фото
Укрінформ
На територію Швеції вже прибули понад 30 тисяч громадян України, які виїхали з країни через розв’язану росією війну.

Про це повідомила у Фейсбуці уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова за результатами онлайн-зустрічі з головним парламентським омбудсманом Швеції Еріком Німанссоном, передає Укрінформ.

«Зазначила про кількість внутрішньо переміщених громадян України та біженців війни. На територію Швеції вже прибули понад 30 тисяч наших співвітчизників. Привернула увагу колеги до примусової депортації українських громадян в РФ - за повідомленням російської влади їх вже понад 615 тисяч, в тому числі 121 тисяча дітей», - поінформувала Денісова.

За її словами, вона також повідомила колезі про жахливу гуманітарну ситуацію та масові вбивства цивільних у тимчасово захоплених та оточених ворогом містах України та знущання російських військових над мирними українцями, наслідки яких громадяни побачили після звільнення міст від загарбника.

Читайте також: У Словаччині статус біженця просять лише 142 українці

Зі свого боку Німанссон повідомив про цілковиту підтримку народу України у війні з загарбником з боку шведського народу та готовність шведів у подальшому приймати і допомагати українцям.

Також Денісова і Німанссон домовилися тісно співпрацювати для досягнення миру в Україні.

«Запросила пана Німаннсона до Києва та з нетерпінням чекаю на особисту зустріч після нашої перемоги. Працюємо разом заради перемоги», - зазначила вона.

Як повідомлялося, з 24 лютого триває російське вторгнення до України. рф обстрілює та руйнує об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

За даними ООН, від початку війни понад 4 млн людей виїхали з України. Ще 6,5 млн українців стали внутрішніми переселенцями.

Фото: Фейсбук Людмила Денісова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-