Україна домагається заборони російських каналів, які транслює для Європи французький супутник

Україна домагається заборони російських каналів, які транслює для Європи французький супутник

Укрінформ
Україна працює над тим, щоб заборонити російські канали на французькій супутниковій платформі Eutelsat. 

Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" розповів міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко, повідомляє Укрінформ.

"Це наше завдання. І мова не йде зараз про Україну, тут все більш-менш зрозуміло, адже навряд чи хтось зараз узагалі співпрацюватиме з росіянами. Мова йде про Європу. Вже з росіянами припинили співпрацю, офіційно заявили про це понад 100 різних інституцій. Але наше завдання - не тільки про санкції, а наше завдання і заборонити російські канали на таких платформах супутникових як Eutelsat", - сказав Ткаченко.

За його словами, Україна вже три тижні працює над цією проблемою.

"Це французький супутник. І ми на засіданні говорили, що і Франція несе відповідальність, і їхній регулятор для того, щоб зробити цей крок. Не скажу, що це просто, 90% міністрів нас підтримують, і балтійські країни, і багато східноєвропейських країн, але ось цей момент стосовно того, що культура аполітична, його ще потрібно долати", - зазначив міністр.

Він наголосив, що сьогодні з російською пропагандою борються всі українці, інтернет-війська. "Є багато волонтерів, які працюють на цьому фронті, в тому числі щодо кадрів із Бучі, про які військові компанії почали говорити, що це постановка. Тут співпраця є, в тому числі з багатьма європейськими колегами, на рівні наших інституцій, таких як Центр стратегічних комунікацій. Але мова про те, щоб їхні можливості розповсюджувати інформацію зникли", - сказав Ткаченко.

Читайте також: Ткаченко закликає до повної інформаційної та культурної ізоляції рф від світу

"Зараз, особливо після останніх подій у Бучі, нікому на заході не потрібно пояснювати, що Росія сьогодні - це абсолютне зло. І коли вони купують матрьошку, в ній може опинитися граната. Мова йде про те, щоб це вилилося в конкретні дії - ембарго на нафту й газ, постачання нам відповідної зброї, тотальне припинення співпраці з культурними російськими інституціями і заміна російських телеканалів на українські, на відповідних платформах. Ми закликаємо негайно перейти - не післязавтра, не завтра, а сьогодні - від слів підтримки до конкретних дій, бо це війна, яка вбиває наших людей", - наголосив Ткаченко.

24 лютого за вказівкою президента рф путіна розпочалося повномасштабне вторгнення російських військ в Україну. Загарбники обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-